kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Vásony Lajos : Az alkoholos erjedés kézikönyve

  • leírás
  • további adatok
44 fekete-fehér ábrával.

"Az erjedés tudományának rohamosan fejlődésével arányosan nől ennek irodalma is - de csak a külföldön. A kutatók nagy serege egyrészt nagyobbszabásu kézikönyvekben, másrészt a szakfolyóiratok hasábjain százszámra közöl ujabb tanulmányokat, melyek a tudományt előbbre viszik, tágítják, mélyítik. Ezzel szemben nálunk ezen irányban dolgozó szakember kevés van, tisztán az alkoholos erjedésről szóló, a tudomány mai színvonalán álló szakmunka egy sincs, a minek az oka abban rejlik, hogy széles Magyarországban egyetlen egy oly intézet sincs, ahol ezen tudományágat teljes egészében önállóan müvelnék. Tudásomat én sem szereztem itthon, hanem külföldi laboratóriumokban, melyeket számos magyar kénytelen felkeresni, ha ezen gyakorlatilag nagyon fontos irányban akar képzettséget szerezni. Külföldön szerzett s évek óta tökélyetesített ismereteimet óhajtom ezen könyvben nemzetünk közkincsévé tenni.
Könyvem a világirodalom nagyobbszabásu munkáiból, sok száz értekezéséből, a saját tapasztalataim és kisebb kísérleteim felhasználásával készült új rendszerű, beosztású kézikönyv, mely felkarolja e tudományág összes kérdéseit. Különös súlyt helyeztem arra, hogy a rendszeres, kellő részletességű leírásokkal lehetővé tegyem, hogy e könyv segítségével bárki - mélyebbre ható előismeretek hiányában is - képes legyen a tudomány ujabb vívmányait gyakorlatilag alkalmazni, hogy ily módon elkerülhető legyen a külföldi laboratóriumok drága és sokszor felületes tanfolyamainak látogatása. Ezért a laboratóriumi munkák, fogások leírását oly részletességgel közlöm, a mint ez sehol, még a kiválóbb külföldi szakmunkákban sem található.
Ezen irányban munkám uttörő. Lehet, hogy helyenkint egy pár hiba csuszott bele, de ez ily nagy anyag feldolgozásánál menthető." - Szerző.

Korabeli félvászon kötésben, gerincén aranyozott címfelirattal.
állapot:
kategória: Könyv > Gasztronómia > Borászat >
kategória: Könyv > Természettudomány > Biológia, Kémia >
kategória: Könyv > Lexikon, Kézikönyv >
kiadó: Szerző, 1906. Bp., (Gyoma, Kner ny.),
cikkszám / ISBN: 0051925
kötés: kötve/félvászon
oldalszám: [8], 263, [1] p. + 8 tábl. (kétlapos ill.) + [8] p.
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár