kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Ehmann Bea : A szöveg mélyén - A pszichológiai tartalomelemzés

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Szöveg és lélek.

A tartalomelemzés az elmúlt száz év során látványos ugrások sorozatán át fejlődött. Technológiai szempontból ez az út a ceruzás kódolástól a lyukkártyás számítógépeken át a mai fogalmi hálózatépítő szoftverekig vezetett. Az elérhető adatbázisok a nyomtatott sajtótermékektől az internetig bővültek. Csupán egy valami maradt száz éven át változatlan: a kvalitatív-kvantitatív-vita.
E vita lényege, hogy adat-e a rejtett adat, valóban ott van-e a szövegben a rejtet adat, számlálható-e a rejtett adat. A vita évtizedeken keresztül folydogált a tartalomelemzés belső berkeiben, míg végül napjainkra kialakultak a kvalitatív tartalomelemzési adatok számítógépes statisztikai feldolgozásának módszerei.
A könyv alcíme, a pszichológiai tartalomelemzés arra a tevékenységre utal, amikor a szövegekhez - interjúkhoz, naplókhoz, önéletírásokhoz -, összefoglaló néven személyes dokumentumokhoz címzett tartalomelemzési kérdéseket a pszichológiai változók nyelvén tesszük fel. A pszichológiai tartalomelemzés speciális területe a narratív pszichológiai tartalomelemzés.
A könyv a fenti területekbe nyújt - remélhetőleg inspiráló és újabb kutatásokat ösztönző - betekintést.
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Új Mandátum, 2002
cikkszám / ISBN: 9639336734
kötés: fűzve
oldalszám: 130
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár