kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Gottdank Tibor : A magyar zsidó építőművészek öröksége - Lajtán innen és Lajtán túl

  • leírás
  • további adatok
Ez a könyv egyszerre adattár és nagyregény, Magyarország regénye is. Utolsó fejezetei nagyjából ott érnek véget, ahol az egyszervolt, magyarságára és európaiságára egyaránt joggal büszke hazai zsidóság története is - kivéve azon kevesekét, akik megúszták: túlélték vagy időben elmentek.
A kötet szerzője nem művészettörténész, nem is építész. A célja ennyi volt, nem több és nem kevesebb: e meghatározott időkeretben kötetbe gyűjteni a magyar építészet zsidó származású alkotóit. Adatairól azonban elmondhatjuk: a ma lehetséges legpontosabb tudás összegződik itt. Sok kétely és bizonytalanság eloszlott, sok évszámot sikerült végre kideríteni: engedélyek, átadások, halálesetek napját az Internet jóvoltából ma már sokkal könnyebb kibányászni a korabeli sajtóból - már ha nekiáll valaki ennek az emberpróbáló, pepecs munkának.
(Ahhoz már nagy szerencse is kell, hogy előkerüljön egy gyászjelentés, a rajta szereplő családtagok közül éljen még valaki, mondjuk Angliában, legyen neki egy nyilvános e-mail-címe, s a megkeresésre azonnal, boldogan válaszoljon, fényképpel koronázva az információkat.)
Saly Noémi
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Építészet >
kategória: Könyv > Vallás > Judaika >
kategória: Könyv > Művészet > Művészeti album >
kiadó: K.u.K., 2018
cikkszám / ISBN: 9786155361715
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 383, [1]
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár