kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Birtalan Balázs : Sorskönyv nélkül

  • leírás
  • további adatok
"...hatodikos koromban – tehát már kiskamaszként – egy iskolai konfliktus során egy igazgatói intővel megerősítve elküldtek a kerületi nevelési tanácsadóba, hogy ott döntsék el rólam: vajon a szocialista társadalom és erkölcs reménytelenül megátalkodott ellensége vagyok, vagy van még esélyem arra, hogy megfelelő eszközökkel olyan gyerekké faragjanak, aki méltón viseli az úttörő nyakkendőt (ami – miként az iskolai ünnepségeken többször hallottam – „Lenin zászlajának egy darabja”; én ilyenkor rendszerint végignéztem a piros nyakkendős diákok tömegén, és arra gondolkodtam, hogy szegény Leninnek bizony kurva nagy zászlóval kellett boldogulnia).
Így kerültem kapcsolatba 12 éves koromban – a szerencsés véletlen folytán – Vekerdy Tamással, aki akkor egyike volt az óbudai nevtan pszichológusainak. Ő fölvette velem a kötelező teszteket, és megállapította, hogy nem én vagyok a hülye, hanem azok, akik odaküldtek."

Birtalan Balázs (1969-2016) író, költő, aktivista és terapeuta méltán népszerű blogján mindig is lenyűgöző őszinteséggel és bölcsességgel mesélt az életről, a gondolkodásról, döntéseinkről és általában önmagunkról. Ez a kötet a Sorskönyv nélkül című blog alapján készült, az esszéket tematikus rendbe szerkesztve, valamint kibővítve önéletrajzi vallomásokkal és számtalan korábban nem publikált cikkel.

A Sorskönyv nélkül magával ragadó és elgondolkodtató írásain keresztül bepillanthatunk az emberi psziché működésébe, megismerhetjük az erőszakmentes kommunikáció elsajátításának titkait, és nemcsak válaszokat, hanem új, izgalmas kérdéseket is találhatunk. A könyv igazi kaland a pszichológia iránt érdeklődők számára, egyszerre tükör saját magunkhoz és útikalauz az élethez, de elsősorban végtelenül élvezetes, letehetetlen olvasmány.
állapot:
kategória: Könyv > Esszé, tanulmány >
kategória: Könyv > Szépirodalom > Próza >
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Magnólia, 2017
cikkszám / ISBN: 9789634193050
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 1000
könyv nyelve: magyar

szerző további művei

Birtalan Balázs : Halállal lakoljanak? Birtalan Balázs : Halállal lakoljanak? 2 400 Ft
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár