kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Bada Dada Táborunk : Pánik Ping Pong 2.

2 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Bevezető: Beke Zsófia.

Bada Tibor (Újvidék, 1963 – Budapest, 2006), festőművész, költő, előadóművész, a képzőművészetet nem professzionális keretek között tanulta. Bár grafika szakközéppel kezdett, az egyetemen magyar szakra járt. Már a hetvenes évek végén elkezd alkotni, ekkoriban elsősorban fest és verseket ír. Majd a nyolcvanas évek elején, amikor felveszi a Bada Dada művésznevet, elkezdi kitágítani tevékenységi körét: zenél, a fellépéseken performanszszerű előadásokat hajt végre, képregényeket készít és fanzinokkal is kísérletezik.
1992-ben költözött át Magyarországra, ahol a Doktor Zsivagó Dark Starsként indult Jugoszláviai Tudósok (később csak Tudósok) együttes tagjaként lett ismert.
Életét leginkább a festészet töltötte ki, ezen kívül verseket, dalszövegeket írt, továbbá több animációs filmet alkotott.

Tolnai Ottó ősavandgárdként, kritikusai idiotizmusként jellemezték azt, amit csinált. Keverte az optimista humort az erotikával és a súlyos depresszióval meg a kiábrándultsággal.
Röviddel 43. születésnapja előtt rákoskeresztúri műtermében öngyilkos lett.
Róla, ellentétben sok nagy művésszel, nem lehet elmondani, hogy ha Amerikába született volna, nagy sztár lett volna, és nemcsak azért, mert itt sem lett az, hanem mert amit csinált, azt csak Kelet-Európában lehetett megérteni, vagy még itt sem.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Képzőművészet > kiállítási katalógus >
kategória: Könyv > Művészet > Film, Színház >
kiadó: Studio 1900 Galéria, 2004. Budapest,
cikkszám / ISBN: 0052924
kötés: fűzve
oldalszám: 15
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár