kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Simon Tibor - Seregélyes Tibor : Növényismeret

  • leírás
  • további adatok
A hazai növényvilág kis határozója
A könyv a Nemzeti Tankönyvkiadó új kis növényhatározója, amely a 13-18 éves korosztály biológiatanításához szükséges taneszköz. Az új határozókönyv a sok sikeres kiadást megélt Simon-Csapody féle Kis növényhatározó alapjain készült, de teljesen új feldolgozásban.
A tanterv követelményei, valamint az alapvizsga és az érettségi vizsga általános és részletes követelményrendszere a biológia tantárgy ismeretanyagában a hazai növényfajok felismerését alapvető ismeretként kívánja meg. Ez a könyv ennek az oktatási feladatnak a megvalósításához kínál segítséget.
A kézikönyv 6 fő fejezete: A növényföldrajz elemei, Természetvédelem, Kis növényhatározó, A gyakoribb hazai növénytársulások kis határozója, Termőhelyi viszonyok becslése a növényzet alapján, Adatbázis.
A könyv tartalmi és módszertani szempontból egyaránt a magyar botanikatanítás legjobb hagyományait követi: egyszerű, de szakmailag pontos határozókulcs segítségével, alaktani jellemzők alapján ismertet meg az egyes növényfajokkal (a Kis növényhatározó c. részben). Az egyes fajokat élő környezetükben mutatja be a Társuláshatározó c. rész. A növények természetvédelmi vonatkozásait és az ökológiai jellemzőket további fejezetek elemzik.
A könyv szaknyelvi része az életkori sajátosságoknak megfelelő, az olvasmányosabb, szöveges fejezetekben (pl. A hazai flóra története, Természetvédelem, Viselkedés a természetben stb.) a stílus élvezetes és közérthető. A könyv az utolsó oldalakon tartalmazza a tárgyalt és rendszerezett növényfajok tárgymutatóját, gazdag hivatkozással. Ide került a növények tudományos (latin) neveinek felsorolása is.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány >
kategória: Könyv > Természettudomány > Határozók >
kiadó: Nemzeti Tankönvkiadó, 2001
cikkszám / ISBN: 9789631913873
kötés: kötve/papír
oldalszám: 276
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár