kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Ruglioni, Giuseppe : KI AIKIDO - avagy a tudat és a test egyesítése (Koichi Tohei mester útmutatásai szerint)

1 800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Mesterek és harci művészetek 16.

A könyv két részbõl áll: az elsõ a Gyakorlat, a második a Tapasztalatok.
Az elsõ a ki (shin shin toitsu do) gyakorlásával foglalkozik, és bemutatja a tudat és a test egyesítésével kialakuló valódi emberi természet jellemzõit, felsorolja és részletesen elmagyarázza az ennek megvalósításához szükséges Alapelveket. Egy sor egyszerû gyakorlat segítségével segíti a biztonságérzet fejlesztését, az ellazulási képességet és a helyes testtartást, hogy felismerhessük az "egyetlen pont tér közepébe való állításának" jelentõségét. Az elsõ rész második fejezete a ki aikido (shin shin toitsu aikido) mûvészetével foglalkozik; e mûvészet célja, hogy az egyén harmóniába kerüljön a külvilággal.

A második részben a szerzõ tapasztalatairól számol be, melyet a tudat és test egyesítése valamint a shin shin toitsu aikido alapelveinek húsz éves oktatása során szerzett különféle körülmények között. Tanított rehabilitációs terapeutákat, mozgáskorlátozottakat, zenészeket, táncosokat és sportolókat, gyerekeket és középiskolásokat. Ismerteti a munkamódszereket valamint a módszerek eredményeit az egyes alkalmazási területeken.

A könyvet számos illusztráció gazdagítja, megtalálható benne valamennyi alapelv, felsorolja az összes Taigi-t, és a Ki Taiso illetve az Aiki Taiso rajzos gyakorlatsora.

Giuseppe Ruglioni 1953-ban született a kolumbiai Bogotában. A Firenzei Egyetem történész szakán végzett. A tokiói Ki No Kenkyukai tanársegédje, a shin shin toitsu aikido 6 danos mestere. Koichi Tohei (a shin shin toitsu aikido alapítója) és Kenjiro Yoshigasaki (a Ki No Kenkyukai európai fõinstruktora) mesterek tanítványa, a rendszer egyik legnagyobb európai képviselõje. A Firenzei Ki Dojo Szövetség vezetõje és rendszeresen tart szemináriumokat számos olaszországi és európai dojóban. Emellett rendszeresen együttmûködik több mozgáskorlátozott-rehabilitációs központtal.
állapot:
kategória: Könyv > Sport > Harcművészetek >
kiadó: Lunarimpex, 2000
cikkszám / ISBN: 9789639219052
kötés: fűzve
oldalszám: 172
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár