kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Lipták Gábor - Zákonyi Ferenc - Huba László : Balaton

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Útikönyvek.

Fekete-fehér és színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva.

Hozzátartozik:
A Balaton és környéke térkép hiányzik!
Sajnos.

Évente több mint egymillió üdülő fordul meg a Balaton partjain. Ez a szám évről évre hatalmas ütemben növekszik. Itt az ideje tehát, hogy összefoglaló útikönyvet bocsássunk közre, amely pontos tájékozódást nyújt a nyaralóknak s az alkalmi, egy-két napos kirándulóknak a Magyar Tenger minden tudnivalójáról.

Könyvünk első része általános áttekintést ad a Balaton geológiai kialakulásáról, földrajzi viszonyairól, növényi és állati élővilágáról, a táj történelméről, kulturális életének fejlődéséről s a nyaralással kapcsolatos adminisztratív tudnivalókról.

A második, terjedelmében sokkal nagyobb rész a Balaton fürdőhelyein utaztatja végig az olvasót, leírást adva az északi és a déli part minden helységéről, ezek látnivalóiról, nevezetességeiről, kirándulási lehetőségeiről, üdülőéletéről. Az ismertetést az egyes helységekre vonatkozó gyakorlati adatok, címek egészítik ki. A könyv végén jól kezelhető tárgymutatót közlünk, amely megkönnyíti a legkülönbözőbb szempontú visszakereséseket, a részlettémák, adatok fellelését.
állapot:
kategória: Könyv > Földrajz > Útikönyv, Turistatérkép >
kiadó: Panoráma, 1958
cikkszám / ISBN: 0026799
kötés: kötve/egészvászon (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 454 p.
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár