kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

A rózsakereszt rejtélyei

  • leírás
  • további adatok
Teljes cím:
A rózsakereszt rejtélyei - avagy a Rózsakeresztesekként ismert különös középkori szekta története, törekvéseik és tanításaik példával szemléltetve, amiként azokat vezetőik és követőik lejegyezték.

A kérdés, ami vizsgálódásunk küszöbén felvetődik, a következő: kik vagy mik voltak a Rózsakeresztesek? Mikor és hol szökkentek szárba, tanaik milyen különleges befolyással bírhattak, és az általuk folytatott gyakorlatok milyen hatással voltak a világra? Eme kérdéseket a tőlünk telhető legnagyobb egyértelműséggel próbáljuk megválaszolni, már amennyire az egy ilyen rejtélyes és különös téma esetében egyáltalán lehetséges; s mindezeket saját, elismert vezetőik és tanítványaik írásaiból átemelt bőséges kivonatokkal kívánjuk illusztrálni.

...egy gyönyörű, nyaka körül aranygallért viselő Unikornis lépett be a terembe. Mellső lábait behajtotta, így köszöntötte a szökőkút mellett mozdulatlanul álló Oroszlánt, akit ennek okán akár bronz- vagy kőszobornak is vélhettem volna. Ez csupasz kardot ragadott mancsába, amit kettétört, s aminek darabjai, ha jól emlékszem, a szökőkútba hullottak. Eztán addig ordított, amíg egy galamb nem jelent meg, olajfaággal a csőrében, amit az Oroszlán abban a pillanatban felfalt, s így elcsendesült. Az Unikornis örömmel tért vissza helyére, miközben a Szűz elvezetett bennünket a huzatos lépcsőházhoz.
állapot:
kategória: Könyv > Ezotéria > Mágia, boszorkányság >
kategória: Könyv > Ezotéria > Okkultizmus, spiritizmus >
kategória: Könyv > Ezotéria > Ezoterikus filozófia >
kategória: Könyv > Történelem > Művelődéstörténet >
kiadó: Attraktor, 2016
cikkszám / ISBN: 9786155601279
kötés: fűzve
oldalszám: 122
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár