kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

A Garay Trió jazz hangversenye - Egyetemi Színpad, 1974. (Villamosplakát)

4 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Villamosplakát, méret: 25.3 x 17 cm., hibátlan állapotban.

Garay Attila (1931 – 2013) magyar dzsesszzongorista, zeneszerző, énekes, zenepedagógus, a 20. század második felének egyik legendás zenésze. Szólistaként, zenekarvezetőként egyaránt nagy sikerrel játszott.
1956-ban a zenész szakszervezet forradalmi bizottságának a tagja volt. Ezután egy zenészkollegája ajánlatára Törökországba ment egy zenekarral, és Ankarában a legfelkapottabb éjszakai mulatóban dolgozott.
A fesztiválszereplések hozták meg Garai Attila számára az első nemzetközi sikereket. Triója 1962-ben a Karlovy Vary-ban rendezett nemzetközi jazzfesztiválon I. díjat nyert, ezt követte 1963-ban a varsói Jazz Jamboree és a prágai fesztivál, azután Bled, 1964-ben a landskornai (Svédország). Ezzel indultak a skandináv országokba szóló meghívásai, végül a Nürnbergi fesztivál.
Játszott a kor szinte minden kiemelkedő muzsikusával, például a később világhírűvé lett Szabó Gábor gitárossal a Marika étterem kerthelyiségében. A hetvenes évek második felében sokat játszott a vendéglátóiparban; klubokban lépett fel.
Élete utolsó éveiben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen docensi beosztásban éneket tanított fiataloknak.
állapot:
kategória: Plakát > Koncert, zene >
kiadó: Egyetemi Színpad, 1974. Budapest,
cikkszám / ISBN: 0054091
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár