kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

A Fóti templom és a romantika építészete

  • leírás
  • további adatok
Az Ybl Miklós tervei szerint épült fóti templom felszentelésének 150. évfordulójára 2005. októberében megtartott tudományos konferencia előadásai egy kötetben.

A tanulmánykötet a Fóti Római Katolikus Plébánia és a Magyar Építészeti Múzeum által szervezett, 2005. október 6-án és 7-én megtartott tudományos konferencia előadásain alapul. A konferenciát az a szándék hívta életre, hogy méltó módon ünnepeljük meg az Ybl Miklós tervei szerint épült fóti templom felszentelésének 150. évfordulóját. A kötet egyben a romantika magyarországi építészetének kutatásában elért újabb eredmények bemutatására is vállalkozik.

A könyv első részében olvashatók a magyarországi romatikus építészet témájával tágabb körben foglalkozó, illetve egy-egy épülettípust tárgyaló vagy épületmonográfia jellegű tanulmányok.

Második részének írásai ismertetik a hazai romantikus templomépítészet kiemelkedő alkotásának létrejöttét, az építtető Károlyi István életútját és a templom titulusának, a Szeplőtelen Fogantatás dogmájának magyarországi elfogadását. Bemutatják a templom orgonáját, és beavatnak az épület műemléki helyreállításának menetébe és részleteibe. Elénk állítják Károlyi Istvánt, a mecénást és megismertetnek híres kőzetgyűjteménye katalógusával.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Építészet >
kiadó: Terc, (2007)
cikkszám / ISBN: 9789639535619
kötés: kötve/papír
oldalszám: 233, [3]
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár