kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Johnson, Paul : Az ősi Egyiptom civilizációja

  • leírás
  • további adatok
Az ősi Egyiptom és annak piramisokban, fáraókban és szfinxekben megtestesülő öröksége a hatalom és a misztérium képzeteit kelti a modern emberben.
Az ősi Egyiptom civilizációja című művében Paul Johnson egy olyan kultúra felemelkedését és hanyatlását vizsgálja, amely háromezer éven keresztül fennmaradt, miközben megőrizte valamennyi versenytársáét felülmúló stílusának tisztaságát.
Paul Johnson tanulmánya részletesen megvizsgálja az államot, a vallást, a kultúrát és a földrajzi tényezőket, melyek együttese alkotta ezt a páratlanul tartós civilizációt. Az egyiptomi kultúra kezdeteitől a fáraók újrafelfedezéséig a mű áttekinti a totalitárius teokrácia, a nílusi birodalom, a dinasztikus Egyiptom szerkezete, a halál dinasztikus módja, a hieroglifák, a perspektíva előtti művészet anatómiája és végezetül a fáraók hanyatlása és bukása témaköröket.
Ebben a bőségesen illusztrált és átdolgozott kötetben Paul Johnson biztos tudással, a képek és a szöveg izgalmas egyesítésével tárja fel azokat az okokat, amelyek e nagy civilizáció összeomlásához vezettek, miközben méltatja maga után hagyott rendkívüli örökségét.
állapot:
kategória: Könyv > Történelem > Egyetemes történelem >
kiadó: Európa, 2003
cikkszám / ISBN: 9789630774857
kötés: fűzve
oldalszám: 277
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár