kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Johnson, Paul : A zsidók története

  • leírás
  • további adatok
Az 1928-ban született, Oxfordban végzett, kiemelkedő angol történész rendkívül termékeny - eddig harminc kötetből álló - tudományos munkássága mellett keresett előadó, továbbá Margaret Thatchernek, utóbb pedig Tony Blairnek is tanácsadója volt.
Több műve magyarul is megjelent. A legnépszerűbb, leolvasottabb, számos nyelvre lefordított két kötete "A zsidók története" és "A kereszténység története", amelyek a legtöbb országban sztenderd kézikönyvnek számítanak. A zsidók története hét nagy fejezetben tárgyalja a zsidóság 4000 évét: Az izraeliták, A judaizmus, A katedokrácia avagy a tudósok uralma, A gettó, Az emancipáció, A holokauszt és Cion.
Johnson kivételes erudícióval, forrásismerettel és alapossággal megírt monográfiáját érezhető tisztelet hatja át a zsidók egyedisége, szívóssága, összetartása, hitükhöz és törvényeikhez való ragaszkodása és nagy teljesítményei iránt; ugyanakkor mindvégig megőrzi objektivitását és a zsidóság ellentmondásai iránti kritikai érzékét. A történelmen túl a zsidóság mint komplex jelenség is megvilágosodik a könyvből, amelynek stílusa közérthető, szellemes és fordulatos, miközben végig figyelmet és koncentrációt kíván az érdeklődő olvasótól. A könyv minden bizonnyal nálunk is a sűrűn forgatott kézikönyvek közé fog emelkedni.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > Judaika >
kategória: Könyv > Vallás >
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kategória: Könyv > Történelem >
kiadó: Európa, 2011
cikkszám / ISBN: 9789630792912
kötés: kötve/papír
oldalszám: 760
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár