kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Kovács József : Történelmi íjászat

  • leírás
  • további adatok

Állapot: A címlap hiányzik! A további állapota a könyvnek jó.

Rövid leírás:  A történelmi íjászat egyre népszerűbb hazánkban. Sokak számára jelenti a szabadidő hasznos, kellemes eltöltését. Vannak, akiknek egyfajta időutazás letűnt, dicső korokba, van, akinek a hagyományok, a honfoglaló magyarság hadi tudományának ápolása, bemutatása. Van, akinek a kísérleti régészet egy szelete, tudomány, van, akinek egyfajta szellemiség külső megnyilvánulása, spirituális út. Van, aki a jó társaság, a vidám cimborák miatt fog íjat a kezébe, van, akinek csupán az íjászsport egy ágát jelenti. De akár mi is motivál bennünket, valamennyiünk elsődleges célja mégis csak az, hogy nyilaink előbb-utóbb, és utóbb egyre gyakrabban a cél kellős közepébe csapódjanak. Vagyis: jó íjászokká váljunk.

A könyv szerője a magyar történelmi íjászat meghatározó személyisége, akit sokan csak ,,Tarkány vezérként" tisztelünk. Őszintén remélem, hogy szándéka szerint a magyar íjászok lőtudásának, elméleti és gyakorlati íjász ismereteink gyarapodásához jelentősen hozzájárul ez a könyv.

Jó szívvel ajánlhatom minden érdeklődő számára, kezdőknek és ,,profi íjászoknak" egyaránt, annál is inkább, mert miután módomban volt elolvasni nyers kéziratát, mást sem kellett tennem, mint komolyan venni, betartani az olvasottakat ahhoz, hogy magyar bajnoki címeimet gyarapíthassam. Vozár András

állapot:
kategória: Könyv > Sport >
kategória: Könyv > Hobbi >
kategória: Könyv > Néprajz >
kategória: Könyv > Történelem > Magyar őstörténet >
kiadó: Mergen, Mogyoród, 2004
cikkszám / ISBN: 5999541459956
kötés: fűzve
oldalszám: 184
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár