kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Juhász Andor : Hallo itt London

2 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
A borítót és a fadúcokat Reiter László rajzolta.
Az összes fényképet a Keystone View Company London bocsátotta rendelkezésre.

"A megyeri Nagytáborra leszállott az este. A nap vörös korongja lebukott a budai csúcsok mögé és utolsó sugarai bevérezték a Hármashatárhegy ormát.
A cserkészeknek ma nehéz napjuk volt. Reggel érkeztek Megyerre az ország minden részéből, sőt egyesek külföldről is. Sátrakat vertek, árkokat ástak napestig. Most fáradtan, jókedvűen hordták a rőzsét, hogy szalonnát pirítsanak a tábortűz lángjánál.
- Te Peti - mondta az egyik fiú s közben nagy fahasábot dobott le a válláról. - Hívjuk meg ma estére az angolokat. Hoztam egy kis finom hazait, hadd kóstoljanak ezek a vad szigetlakók egy falás igazi debrecenit!
Peti, aki eddig vidáman fütyörészett, most a taktu« közepén hagyta abba a fütyülnivalóját. - Nem rossz ötlet - válaszolta nevetve. - Szegény fiúk, idevetődtek a messzi idegenbe, jól fog esni nekik, ha valaki törődik velük.
- Azonkívül nagyon kevesen vannak a táborban, akik angolul tudnak - folytatta Peti. - Az én édesanyám is bizonyosan örülne, ha történetesen én volnék Angliában és tudná, hogy nem vagyok egyedül, magamra hagyottan..." Korabeli tulajdonosi bélyegzéssel és bejegyzéssel.
állapot:
kategória: Könyv > Ifjúsági- és gyermekirodalom >
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia > cserkészet >
kategória: Könyv > Földrajz > Útleírás >
kiadó: Révai, [1934]
cikkszám / ISBN: 0059601
kötés: kötve/félvászon
oldalszám: 246
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár