kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Hemenway, Toby : Gaia kertje

  • leírás
  • további adatok
E könyv a permakultúra alapkönyve. Fő témája a környezetbarát kertművelés. Kertészetről szól, teli kertészeti technikákkal és tanokkal de a sorok közt a fogyasztás csökkentése és a nagyobb mérvű önellátás mellett érvel.
Mindazok,akik kézbe veszik, vélhetően jártasak az emberiség által az elmúlt pár évtizedben véghezvitt környezetpusztítás tényeiben ezért nem zaklatja az olvasót szörnyű statisztikákkal. Megelégszik a figyelmeztetéssel:jobban kell csinálnunk. A kötet követhető utat igyekszik mutatni. Mindennapi környezetünk gigantikus mennyiségű erőforrást emészt fel messze több vizet, trágyát, rovarirtót hektáronként, mint bármely nagyüzemi gazdaság. Szükségleteink a vadon mezőgazdasági területté, ipari erdővé való kíméletlen átalakítására sarkallnak. Pedig a mostani üres vagy füves területek: a kertek, a parkok, de még a járdaszegélyek, a parkolók és a középületek udvarai is buja, termékeny és elbűvölő területek lehetnének közel hozva a természetet, és bőséges termést biztosítva.
A további oldalakon arra mutat példákat a fenntartható tájak formálásáért indult mozgalom által kidolgozott technikák és eredményei közül, miként tehetünk ezért. A Gaia kertje az ökologikus vagy permakultúrás tájépítésbe igyekszik némi betekintést nyújtani. Vagyis nem afféle alapvetés kezdő kertészeknek feltételezem, hogy olvasóim többsége már kertészkedett kicsit, hanem néhány új technika és fogalom egy hobbikertész számára is érthető, jól használható formában való bemutatására tesz kísérletet.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány > Ökológia >
kategória: Könyv > Természettudomány > Növénytermesztés, Állattartás >
kategória: Könyv > Albumok >
kiadó: Katalizátor, 2020
cikkszám / ISBN: 9786155648014
kötés: fűzve
oldalszám: 199 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár