kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Gy. Fogarasi Katalin : Erszények, táskák története 1300-2000

  • leírás
  • további adatok
„Az Erszények és táskák története három időszakából az első korszak az alamizsnás táskáktól a mindenki által divatcikként viselt övön függő erszények, táskák világáig terjed. Második a női táskák, ridikülök megjelenését, majd divatját mutatja be a 18. század végén, a 19. század első negyedében. Harmadik a női táska karrierjének máig tartó korszaka, amely a 19. század utolsó negyedében kezdődött, majd a huszadik század folyamán kapott egyre nagyobb hangsúlyt és mára csúcsára jutott.

A könyv azon túl, hogy nagyon gazdag képgyűjtemény, e tárgytípusok szakmatörténeti, kultúrtörténeti, viselettörténeti érdekességeit is felsorakoztatja. A téma ilyen mélységű feldolgozása egyedi, a külföldi szakirodalomban sem szerepelnek hasonlóan komplex leírások.

A szerző a fenti témát több évtizede kutatja. Emellett számos történeti bőr-tárgy rekonstrukcióját elkészítette (így múzeumokban fellelhető, vagy műalkotásokon ábrázolt táskákat), hasonlóan a kísérleti régészethez, feltárva, átélve a korabeli mesterek alkotó tevékenységét. Ezek az újra-alkotások segítették abban, hogy a könyvben szereplő erszények, táskák elemzése során a korjelző formaelemek, esztétikai értékek, divattörténeti érdekességek mellett a táskák szerkezeteit, az alkalmazott anyagokat, technikákat is bemutathassa. Az Erszények, táskák történetén kívül számos tankönyv, ismeretterjesztő szakmatörténeti cikk kötődik nevéhez.”
állapot:
kategória: Könyv > Divat, divattörténet >
kiadó: Szerző, 2020
cikkszám / ISBN: 0059979
kötés: kötve/papír
oldalszám: 200
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár