kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Grün, Anselm : A ​bérmálás - Felelősség és erő

  • leírás
  • további adatok
„Egyik ​szentség sem okoz akkora bizonytalanságot és kényelmetlenséget manapság a hívőkben, mint a bérmálás. Sok plébániának az a tapasztalata, hogy a fiatalokat nehéz motiválni a bérmálás szentségének felvételére. Azt kérdezik ugyanis a fiatalok, mit kapnak ők ettől a szentségtől. Az elsőáldozásról még sejtették, hogy mit jelenthet, a bérmáláson azonban már nem tudják, mit is értsenek. A bérmálkozási csoportok kísérői csak nehezen tudják elmagyarázni nekik, hogy tulajdonképpen mit is jelent a bérmálkozás.

Szinte minden keresztény megbérmálkozik, ám csak kevesen gondolkodnak el azon, mit is jelent ez a számukra. Hogyan élhetek ma a bérmálásom szentségéből? Mond-e valamit ez a szentség, vagy simán lehetek keresztény enélkül is? Amennyiben a bérmálás egyben a küldetés szentsége is, akkor mit tekinthetek ma a küldetésemnek? Van-e küldetésem? Vagy beérem azzal, hogy keresztényként megtartom Isten parancsait? Mi a bérmálás különlegessége?

Ebben a könyvben arról szeretnék elgondolkodni, hogy miként élhetünk a bérmálásból, és hogy válhat-e a bérmálás életünket meghatározó valósággá.” – Anselm Grün
állapot:
kategória: Könyv > Vallás >
kiadó: Pannonhalmi Főapátság Bencés, 2019
cikkszám / ISBN: 9789633141434
kötés: kötve/papír
oldalszám: 90
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár