kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Weibel Csaba : A séf, a tenger és a kolbász

  • leírás
  • további adatok
Mediterrán receptek, tengeri kalandok Mallorcáról
íbry A Mallorca szigetén hat évet töltött séf különleges gasztronómiai utazásra invitálja az olvasókat. A szerző izgalmas élményei mellett könnyen elkészíthető, igazi mediterrán hangulatot idéző ételek receptjeit gyűjtötte össze első könyvében.

"Most jön az a rész, hogy ajánlanom kell a könyvemet, és felhívni a figyelmedet arra a piszkos tényre, hogy ez bizony a legjobb választás az összes szakácskönyv közül az egész világon. Eh, ugyan már! Semmi kedvem mindenféle sablonszöveggel vásárlásra ösztönözni. Ehelyett inkább elárulok egy titkot. Ez itt nem csupán egy szakácskönyv. Hanem egy olyan kulináris utazás, ahol a tenger, Mallorca szigetének élővilága és az engem inspiráló emberi sorsok szorosan együttműködve alkotják meg a jelen egyik legerősebb összetartó erejét. Ez nem más, mint a hagyomány, a kulináris örökség. Csak lapozz és figyelj! Élvezd a langyos tengeri szellőt, ismerj meg különleges embereket, és fedezd az új ízeket, mert garantálom, hogy nem lesz belőlük hiány!
Van egy kedvenc idézetem, ezzel maradok őszinte híved:
Aki eszik, az mindig őszinte. Figyelje meg, milyen odaadó, minden egyebet kizáró érdeklődéssel, elmélyedéssel pillant az evő arra a falatra, melyet majd bekebelez s nemsokára saját egyéniségévé magasztosít. Aki eszik, az szerelmet vall az életnek.
(Kosztolányi Dezső)"

„Nagy ajándék az életemben, hogy a híradózás mellett már hét éve járom az országot riporterként, és a szebbnél szebb tájakhoz mindig hozzákóstolom a helyi specialitásokat. Weibel Csaba könyve olyan, mintha ezt a hét évet sűrítve kapnám meg Mallorcáról – ízekkel, illatokkal, színekkel és humorral. Ott ringatóztam Csabával a halászhajón, kóboroltunk a narancsligetben, olvasás közben szinte azt éreztem, hogy én is barátja lettem. És bár még nem tudom, milyen a frissen szedett narancs íze, a könyvnek köszönhetően felkerült a bakancslistámra egy utazás Mallorcára...” - Nemes Anna, műsorvezető, újságíró, író „Csaba vendégül látott Mallorcán 4 napig. Ez idő alatt többet tanultam főzés terén, mint előtte összesen. Nagyon tetszik, ahogy hozzááll a főzéshez: szent dolognak tartja, nincs pardon, csak a tökéletes elég jó. Volt alkalmam beleolvasni a könyvbe, és mintha nekem íródott volna, semmi olyasmi nincs benne, ami a magamfajta botcsinálta hobbiszakács számára lehetetlen volna. A sztorik meg zseniálisak, az ember szinte érzi a tengeri levegőt, és el akar utazni Mallorcára azonnal!
- Szekeres András, zenész
állapot:
kategória: Könyv > Gasztronómia > Szakácskönyv >
kategória: Könyv > Gasztronómia >
kiadó: Partvonal, 2023
cikkszám / ISBN: 9789636090807
kötés: kötve/papír
oldalszám: 299
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár