kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Yogananda, Paramahansa : Természetfölötti elmélkedések / Tudományos gyógyító állítások. (Kolligátum). [Stencil, magánkiadás].

  • leírás
  • további adatok
Az első munka angol címe: Metaphysical Meditation. (Los Angeles, California, 1959. Self-Realization-Fellowship). Az első mű címlapján feltüntetett Nyolcadik kiadás megjelölés a mű amerikai megjelenésére vonatkozik. A magyar fordító nincs feltüntetve.
A második mű alcíme: Az összpontosítás és állítások tudományos alkalmazása a test, értelem és lélek diszharmónikus állapota gyógyítására megértés, akarat és ima által.

Paramahansa Yogananda (1893 – 1952) indiai-amerikai hindu szerzetes, jógi és guru, aki a világon milliókat vezetett be a meditációba és a Kriya jógába. 27 évesen vándorolt be az Egyesült Államokba, hogy a keleti és nyugati vallások kapcsolódási pontjait kutassa, bemutassa, valamint, hogy a nyugati világ fogyasztói társadalma és az indiai spiritualitás közötti egyensúlyt keresse és hirdesse. Világszerte terjesztette hitét és életszemléletét, szerzetesrendet hozott létre, tanítványokat képezett, oktatói körutakon vett részt, ingatlanokat vásárolt szervezetének (Self-Realization-Fellowship). Az amerikai jógamozgalomban és különösen a Los Angeles-i jógakultúrában fennálló hosszú távú befolyása miatt (utolsó 32 évét Amerikában élte) a Nyugati kultúrában a "jóga atyjaként" tartják számon.

Korabeli vászonkötésben, papír védőborítóval.
állapot:
kategória: Könyv > Ezotéria > Meditáció, jóga >
kategória: Könyv > Ezotéria > Keleti tanítások >
kategória: Könyv > Vallás > Keleti vallások >
kiadó: K.n., 1966. h.n.,
cikkszám / ISBN: 0063037
kötés: kötve/egészvászon
oldalszám: VI, 65, VIII, 52 p.
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár