kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Quin, (Michael) Michel J. : Voyage sur le Danube, - de Pest a Routchouk, par navire a vapeur,... I-II. Tome

  • leírás
  • további adatok
Par --, ouvrage traduit par M. J.-B. Eyriés. Tome(s) 1-2.

A Jacob Alt „Donau-Ansichten...” című albumában megjelent ábrázolások alapján készült kőnyomatokon a pesti hajóhíd, a budai vár látképe, hajóvontatás, Zimony, Belgrád és Pétervárad látható.

Michael Joseph Quin 1796-ban született, ügyvédnek tanult és sokat utazott Európában. A Steam Voyage Down the Danube című könyve, mely 1835-ben jelent meg Londonban a Bendey kiadónál, a korabeli magyarországi politikai, társadalmi viszonyok és a Széchenyi-féle reformprogram egyik első ismertetése angol nyelven. Két kötetes munkáját rövid időn belül franciául és hollandul is kiadták.
A szerző 1834-ben Pesten szállt hajóra, és Mohácsot, Zimonyt, Belgrádot, Moldavát érintve hajózott Orsováig, itt találkozott Széchenyi Istvánnal. Quin egy hétig az ő vendégszeretetét élvezte, majd egyedül indult úticélja, Konstantinápoly felé, ahol az angol diplomáciai testület működését tanulmányozta. Quin Széchenyitől szerezte Magyarországgal kapcsolatos ismeretei nagy részét, könyvében részletesen bemutatta a gróf reformterveit, sőt annak Metternich herceggel folytatott beszélgetéséről is beszámolt, ezzel Széchenyit igencsak kellemetlen helyzetbe hozva. Quin beszámolója a reformtörekvésekről, majd könyvének huszonhét oldalnyi ismertetése a népszerű The Edinburgh Review-ban hozzájárulhatott ahhoz, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a magyarok felé fordult az angolok rokonszenve.

Korabeli, aranyozott gerincű félvászon kötésben.
A címlapokon és a metszetek hátoldalán régi gyűjteményi, s azt törlő bélyegzések.

állapot:
kategória: Könyv > Földrajz > Útleírás >
kategória: Régiség > Francia >
kategória: Metszet > Városkép >
kiadó: Arthus Bertrand, 1836. Paris,
cikkszám / ISBN: 0059796
kötés: kötve/félvászon
oldalszám: [4], VIII, 384 p.+3 t. (lith.)+1 térk.; [4], 361 p.+3 t. (lith.).
könyv nyelve: francia
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár