kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Gergely Mariann : Vaszary - Az ismeretlen ismerős

  • leírás
  • további adatok
A könyv borítójának két alsó sarka sérült.

Sorozat: A Magyar Nemzeti Galéria kiadványai 2022/3.

Magyar-angol kétnyelvű kiadvány.

Vaszary János népszerűsége az utóbbi években töretlen. Kiállításai tömegeket vonzanak, képei rekordokat döntenek a műkereskedelmi aukciókon. Nem volt ez mindig így. Halála után, Haulisch Lenke művészettörténész rendezte meg az első emlékkiállítást 1961-ben, és ő publikálta a festőről az első nagymonográfiát 1978-ban. A művészt végérvényesen a Nemzeti Galériában rendezett, 2007-es nagy Vaszary-kiállítás emelte vissza a múzeumi elismerés megérdemelt közegébe.

Vaszary rengeteg művet hagyott maga után. A legnagyobb számú Vaszary-gyűjtemény a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria kollekciójában található, özvegyének halála után ide került a hagyatéki anyag. Többségében közismert alkotásokról van szó, amelyek képes albumokban, aukciós katalógusokban rendszeresen visszatérő reprodukciók. A Nemzeti Galéria legújabb kiállítása ezúttal rendkívüli szenzációt ígér a Vaszary-rajongóknak. A tárlat a gyűjteményben eddig lappangó, most előkerült 40 alkotásból a legjobb, eddig ismeretlen 24 olajfestményt mutatja be, múzeumunk fő művei és kevéssé ismert magángyűjteményi darabok társaságában.

A látogatók a katalógussal kísért rendhagyó kiállításon választ kaphatnak arra, hogy miként kerültek elő az évtizedekig rejtőzködő festmények, a művész mely alkotói korszakából valók, és milyen jelentőségük van a festő életművében.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Képzőművészet > kiállítási katalógus >
kategória: Könyv > Művészet > Képzőművészet >
kategória: Könyv > Idegennyelvű könyvek > Angol nyelvű >
kiadó: Magyr Nemzeti Galéria, (2022)
cikkszám / ISBN: 9786155987670
kötés: fűzve
oldalszám: 157
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár