kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Nagy Zoltán : Tibeti orvoslás

1 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Megjelent ​Kőrösi Csoma Sándor halálának 150. évfordulójára.

Kísérteties párhuzamok a Világ Tetejének, a Titkok Birodalmának orvostudománya, valamint Hippokratész és Galénosz testnedvekről szóló tanításai között.
Hat hideg és hat meleg pulzus a diagnosztikában. Nincs egészséges és nincs egészségtelen táplálék. Ami az egyik embernek gyógyszer, az a másik számára mérgező lehet. Éppen ezért mindenki számára egyedi diéta és gyógymód a TIBETI ORVOSTUDOMÁNY alternatívája.
A Himalája lejtőinek gyógynövényei, drágakövek, nemesfémek, ásványok, medveepe és a brag-zsun – a magas hegységek kopár szikláin fellelhető anyag, melynek eredete máig nem tisztázódott – a gyógyszerek alapanyagai között. Ezer évnél idősebb orvosi könyvek az embrió fejlődésének, a közelgő halál jeleinek és a pszichoszomatikus elméletnek leírásával. Noha az elméletek, a vizsgálati módszerek és a gyógyító eljárások különbözőek, mind az európai, mind pedig a tibeti orvostudománynak tárgya azonos – AZ EMBERI ÉLET. Éppen ezért mind a kultúrtörténeti egzotikum iránt vonzódó olvasó, mind pedig a szakember érdeklődéssel forgathatja a kötetet, melyben az orientalista szerző belső-ázsiai kutatóútjainak eredményeképpen Magyarországon először olvasható a TIBETI ORVOSTUDOMÁNYNAK – ennek az igen hatékony gyógyászati rendszernek – ismertetése. Mai világunkban, amikor már látszanak a nyugati orvostudomány hiányosságai, egyre inkább előtérbe kerülnek a hagyományos gyógyászati rendszerek. Kötetünk ezek egyikének, a tibeti medicinának, eme évezredes hagyományon nyugvó sértetlen, töretlen tudománynak bemutatását tűzte ki célul. Külön érdekesség, hogy a nyugati világot először hazánk fia, Kőrösi Csoma Sándor tudósította a tibeti kultúra ezen sajátos eleméről. Az olvasó megismerheti a tibeti orvoslás eredetét, napjainkig tartó történetét, az alapot adó Négy Tantra, a Gjüsi szerkezetét és vázlatos tartalmát, az élet kialakulásáról, a test működéséről és a halálról alkotott elképzeléseket. Bepillantást nyerhetünk a betegségek okairól és létrejöttükről, a diagnosztikai eljárásokról, a gyógyítás eszközeiről és módszereiről, az orvosságként alkalmazott szerekről szóló tanokba. Szó esik a helyes táplálkozás alapelveiről, az egészség megőrzésében és visszanyerésében oly fontos szerepet játszó helyes életvitelre vonatkozó tanácsokról, és a tibeti medicina sok más eleméről is.A kötet Nagy Zoltán tibetológusnak, a Szangye Menlai Gedün, A Gyógyító Buddha Közössége vezetőjének munkája.
állapot:
kategória: Könyv > Orvosi >
kategória: Könyv > Orvosi > Természetgyógyászat >
kategória: Könyv > Ezotéria >
kiadó: Noran, 1995
cikkszám / ISBN: 9789638551603
kötés: fűzve
oldalszám: 141
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár