kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Budainé Kántor Éva – Dorogi Istvánné – Kuti Imréné – Rohn Mátyásné (szerk.) : So koch(t)en die Jerkinger / Így főz(t)ünk Györkönyben - Receptsammlung / Receptgyűjtemény

2 800 Ft
  • leírás
  • további adatok

Magyar-német kétnyelvű.

ELŐSZÓ

Kis könyvünk nem más, mint egy receptgyűjtemény, mely számos eredeti györkönyi ételreceptet tartalmaz. Ezek a receptek régóta ismertek falunkban, valamennyit generációk próbálták ki, generációk hagyták egymásra, s bátran állíthatjuk, hogy a mai modern konyhában is megállják helyieket.

A gyűjtemény többségében a dolgos hétköznapok könnyen, gyorsan és főleg olcsón elkészíthető ételeinek leírását tartalmazza, ugyanakkor a jeles napok, az ünnepnapok jellegzetes ételei is megtalálhatók e könyvben. Bár a györkönyiek konyhájukban általában saját maguk által előállított nyersanyagokat használnak fel, (konyhakerti növények, hús, tojás stb.) szinte mindegyik receptünkhöz az anyagszükséglet egész évben beszerezhető piacról illetve boltokból is. Könyvünk célja a hagyományápolás mellett olyan ételleírások közzététele, melyeket a kedves olvasó csak ebben a kis könyvben találhat meg, hiába is keresné őket más szakácskönyvekben. Reméljük némely étel megnyeri tetszését és kedvet ébresztünk a receptek kipróbálásához is.

TARTALOM

Előszó 6
A györkönyi konyha 8
Étkezés hétköznap 10
Étkezés vasárnap 12
Az ünnepnapok ételei 12
Levesek 16
Levesbetétek 38
Mártások 42
Húsból készült ételek 50
Főzelékek és saláták 66
Tésztafélék 74
Disznóvágás 118
Betűrendi jegyzék 126
állapot:
kategória: Könyv > Gasztronómia > Szakácskönyv >
kategória: Könyv > Néprajz >
kiadó: Györkönyi Hagyományőrző Egyesület / Jerkinger Traditionspflegeverein, Györköny, 1998
cikkszám / ISBN: 0061452
kötés: fűzve
oldalszám: 126
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár