kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Borszékiné Rétháti Ágnes - Balogh Jánosné Horváth Terézia : Pócsmegyeri Konyhák II.

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Pócsmegyeri füzetek.

Borszékiné Rétháti Ágnes vagyok, 33 évvel ezelőtt fordultam az egészséges táplálkozás felé, mivel családomban súlyos betegség következett be. Azóta jó magam is fizikailag és szellemileg egyaránt fáradhatatlannak érzem magam.
Először a biokertészkedést tanultam meg, majd sok-sok könyvet tanulmányozva főzési szokásaimat is megváltoztattam. Ennek és a biokertészkedésnek lett eredménye, hogy az összes zöldségből és gabonából készített egészséges recepteket közreadtam "Az én reformkonyhám" c. könyvemben, ami sajnos már nem kapható. Hippokratész tanítása szerint az egészséges életmóddal kell gyógyítani (helyes táplálkozás, nyugalom, friss levegő, sok mozgás), hiszen a természet maga is segít, ha hagyjuk. Hiszem, hogy étkezésünk megváltoztatását soha nem késő elkezdeni.

Az elmúlt években sem unatkoztam. Balogh Jánosné Horváth Terézia szerzőtársammal feldolgoztuk Pócsmegyer népi táplálkozását, melyet a Pócsmegyeri Konyhák I. című könyvünkben mutattunk be 2010-ben.

A XX. század közepe óta a község "süteményes falu" lett. Ezeknek a finom süteményeknek a bemutatására született a képeken bemutatott Pócsmegyeri Konyhák II. című könyvünk, mely 176 db kipróbált házi készítésű sütemény leírását tartalmazza.
A receptek leírása nagy alapossággal készült, hogy akár már 10 éves kortól követni lehessen az útmutatásokat. Amíg anya a vasárnapi ebédet főzi, akár gyermekünk is elkészítheti a süteményt.
A könyv függelékében pedig néhány pócsmegyeri gazda háztartásból való cserépedényeket mutat be. Ezeket az edényeket nemcsak étkezéskor használták, hanem falidíszként is a konyhában.
állapot:
kategória: Könyv > Gasztronómia >
kategória: Könyv > Néprajz >
kategória: Bibliofilia > Dedikált, aláírt >
kiadó: Szerzők, 2012. Pócsmegyer,
cikkszám / ISBN: 9789630843010
kötés: fűzve
oldalszám: 104 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár