kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Mowat, Farley : Ne féljünk a farkastól!

  • leírás
  • további adatok
A könyv egy egy hónapig tartó kísérletsorozatról szól, amely során a szerző egymaga figyelte meg, majd foglalta kötetbe a szubarktikus kanadai sarkvidék egy farkascsaládjának életét.
… Míg az emberiség nagy része élvezettel csúfot űz a házassági eskünk ebből a mondatából: „És hogy őt el nem hagyom mindhalálig”, a farkasoknál ez a köznapi valóság. A farkasok ezenfelül szigorúan monogámok is, habár én ezt nem tekintem okvetlenül bámulatra méltó jellemvonásnak…
Vajon igaz-e, hogy Kanada északi, zord vidékén élő farkasok elvetemült gonosztevők?… Hogy évről évre egyre több embert falnak fel? Mert ez a hír járja róluk. Egy fiatal és lelkes biológus a helyszínre utazik, hogy kiderítse az igazságot. Hónapokat tölt egy öttagú farkascsalád tanyájának közvetlen közelében. Kutatásait igyekszik minden apró részletre kiterjeszteni, még attól sem riad vissza, hogy – amúgy farkasmód – napokon keresztül egérdiétán éljen. Közben egyre meghittebb viszonyba kerül a farkasokkal, s fantasztikusabbnál fantaszikusabb kalandokba keveredik.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány >
kategória: Könyv > Ismeretterjesztő >
kiadó: Ciceró, 1997
cikkszám / ISBN: 9789635391349
kötés: fűzve
oldalszám: 190
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár