kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Buda Attila (szerk.) : Messziről felmerülő, vonzó szigetek I. - Japánról szóló magyar nyelvű ismertetések a kezdetektől 1869-ig

  • leírás
  • további adatok
Buda Attila által dedikált példány.


Sorozat: Pagoda és krizantém.

A Pagoda és krizantém sorozat kötetei azokat a magyar nyelvű, egykor nyomtatásban is megjelent, de kiadásuk óta elfeledett forrásokat tartalmazzák, amelyek Hátsó-India, Kína, Korea és Japán hazai befogadásának kezdeti időszakát ölelik fel.

A sorozatban elsőként megjelenő Messziről felmerülő, vonzó szigetek című összeállítás jelen kötetében az 1750 és 1869 közötti időszak Japánnal kapcsolatos magyar nyelvű írásai olvashatók: fordítások, átvételek és kompilációk, amelyek között nem egy önálló munka eredménye.

A közölt szövegek egy része semmilyen más, e tárgyba eső bibliográ?ai munkában nem található! A szerzők, bár személyes benyomásokat nem szerezhettek, mégis képesek voltak a közvetítésre a rendelkezésükre álló idegen nyelvű tudósítások alapján. Soraik mai olvasója ugyanazzal a csodálkozással és érdeklődéssel kezdheti ismerkedését e messzi világgal, mint évszázadokkal ezelőtt élt ősei.
állapot:
kategória: Könyv > Történelem > Egyetemes történelem >
kategória: Könyv > Történelem > Művelődéstörténet >
kategória: Könyv > Földrajz >
kategória: Könyv > Orientalisztika >
kiadó: Ráció, 2010
cikkszám / ISBN: 9789639605947
kötés: kötve/papír
oldalszám: 480
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár