kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Kocsis Imre : Lukács evangéliuma

3 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Szent István Bibliakommentárok 2.

ukács evangéliuma a legkedveltebb szentírási könyvek közé tartozik, s az egyháztörténelem folyamán mindig is magára vonta a bibliaolvasók figyelmét. Lukácsot régebben Szent Jeromos nyomán a "művész" és a "történész" megnevezésekkel illették választékos előadásmódja és történeti érdeklődése miatt. Századunkban a modern szentírástudomány mint "teológust" is egyre jobban értékelni kezdte. A biblikusok figyelme az utóbbi időben elsősorban arra a teológiára irányul, mely a harmadik evangélium sajátja, s amely megkülönbözteti azt a többi szentírási könyvtől.
A szerző a szövegmagyarázat során figyelembe vette az elmúlt évtizedek kutatási eredményeit, hagyománytörténeti és kritikai megfontolásait, s külön hangsúlyt helyezett arra a tanításra, melyet az evangélista kifejezésre akart juttatni, amikor hosszú előkészület és forrásfeltárás után megírta művét.
Kocsis Imre szakszerű, ugyanakkor közérthető szentírásmagyarázata hasznos segítséget nyújthat az igehirdetés számára, de jól forgathatja a teológiai hallgató éppúgy, mint a Biblia iránt érdeklődő, hitében elmélyülni kívánó nagyközönség is.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kiadó: Szent István Társulat, 2007
cikkszám / ISBN: 9789633619025
kötés: fűzve
oldalszám: 525
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár