kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Csetri Elek : Kőrösi Csoma Sándor indulása

1 200 Ft
  • leírás
  • további adatok
Kőrösi Csoma Sándor a tudomány hőse és vértanúja, aki kontinensek és népek testvériségét, kultúrák és irodalmak közeledését emberséggel, áldozatosan vállalta. Személye példázza, hogy egy nagy tudós életművében elválaszthatatlanul ötvöződik össze a nemzeti örökség ápolása az emberiség nagy, egyetemes hagyománykincsének művelésével. Érdekes, megragadó és nevelő hatású egyénisége a történeti mozgás erővonalait sürítette össze, s így neve méltán került a világ nagy tudósainak panteonjába.
Életének alkotó szakasza és munkássága többnyire ismert, de indulásának, felkészülésének hazai-európai összefüggései jórészt tisztázatlanok. Munkánk ezekre igyekszik választ találni. Újat csak néhány részleteredményben és a szélesebb ismeretanyag panorámaszerű felvázolásával tudunk ugyan nyújani, de megpróbáljuk összefoglalni az eddigi eredményeket és tisztázni a homályban maradt kérdéseket.
Az eddigi monográfiák, életrajzok a szaktudományok különböző képviselőinek tollából származtak, orientalisták, nyelvészek, irodalmárok, földrajztudósok egyaránt akadtak köztük. Csoma indulását most történeti megközelítésben vizsgáljuk, természetesen a történettudomány sajátos célját és módszerét tartva szem előtt. Minthogy a történettudomány hivatása - a színezés és regényes megoldások helyett - a régmúlt valóság, a történeti igazság felderítése, a historikus Csoma esetében sem tekinthetett egyebet feladatának.
állapot:
kategória: Könyv > Életrajz >
kategória: Könyv > Földrajz > Útleírás >
kategória: Könyv > Történelem > Művelődéstörténet >
kategória: Könyv > Vallás > Keleti vallások >
kiadó: Kriterion, 1979.
cikkszám / ISBN: 0031597
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 306 p. + 24 t. (ff. fotó)
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár