kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Ónody György : Iszlám és kard

1 800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Az ,,Iszlám és kard" című könyv szerzője majd ötven éven át kommentálta a Közel-Keleten zajló eseményeket a Magyar Rádió külpolitikai műsoraiban. Volt, amikor mindössze fél óra telt el azután, hogy letépte a telexgépről a történtekről hírt adó jelentést, mint történt ez a müncheni véres tragédia idején. Máskor a helyszínről jelentkezett, ahol részese lehetett olyan történelmi eseményeknek, mint amilyen a jóm kippuri háború volt vagy a Sínai-félsziget visszacsatolása.

Ónody György most megjelent könyve tulajdonképpen azoknak az eseményeknek summázása, összefoglalása, amelyekről a kommentárokban, helyszíni tudósításokban és hosszabb lélegzetű műsorokban nap mint nap alkalma volt beszámolni, és amelyekből természetesen nem maradhattak ki a korábbi fejlemények, az arab történelem sem. Ami ugyanis ma történik a Közel-Keleten, annak nagyon sokféle, sokféleképpen értelmezett és nem egykönnyen megfejthető politikai, gazdasági és vallástörténeti előzményei vannak.

Lehetnek, akik a könyvben szereplő, immár történelmi személyiségeket és történelmi fordulatokat másként értelmezik, mint a szerző. Nemcsak az események bonyolultsága teszi ezt lehetővé, hanem az is, hogy a sokfajta külső és belső érdek miatti homályon nehéz áttörni. A könyv mindezek mellett sok érdekes adalékkal szolgál napjaink közel-keleti eseményeihez.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > Keleti vallások >
kategória: Könyv > Politika >
kategória: Könyv > Történelem > XX. század, politika >
kiadó: Éghajlat, 2016
cikkszám / ISBN: 9789639862623
kötés: kötve/papír
oldalszám: 393
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár