kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Hindley, Judy : Így működik a tested

  • leírás
  • további adatok
A könyv gerincének felső része sérült, hiányos, celluxszal javítva!

Viseltes példány.

Tested ​sok tekintetben olyan, mint egy csodálatos gépezet, amely műveletek százait képes elvégezni. Hogy bemutathassuk, hogyan oldja meg tested gépezete a legfontosabb feladatokat, jó néhányféle gépet kellett feltalálnunk. Gépeink nem kapcsolódnak egymáshoz. Mindegyik különálló, és csak néhányat tud elvégezni tested nagyszámú feladataiból. Evőgépünk például azt mutatja be, mi történik az étellel, miután lenyelted. Rágógépünk szemlélteti a fogak munkáját. Légzőgépünk azt mutatja meg, hogyan dolgoznak a bordák, amint egy különleges izom segítségével a légzést biztosítják. megalkottunk egy gépembert is, hogy bemutathassuk, hogyan hozzák mozgásba más izmok a csontjaidat.

Néhány dologban a valódi gépek sokkal jobbak a testnél. A számítógépek gyorsabban számolnak. A daruk nehezebb súlyokat tudnak megemelni. Az autók fürgébben közlekednek. Ám tested olyan tökéletes egységet alkot, hogy számtalan művelet elvégzésére képes – ráadásul több munkafolyamatot is elvégezhet egyszerre.
Egyetlen tudósnak sem sikerült eddig megalkotni olyan egyszerű és könnyű gépezetet, amely akár a felét el tudná végezni annak, amit az emberi test tud. Nincs olyan gép, melynek új ötletei támadnak, tréfálkozik, megváltoztatja véleményét vagy kisbabát szül.
állapot:
kategória: Könyv > Ifjúsági- és gyermekirodalom >
kiadó: Móra, 1981
cikkszám / ISBN: 0044577
kötés: kötve/papír
oldalszám: 47
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár