kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Hottinger, Johann Heinrich : Historia orientalis: quae, ex variis orientalium monumentis collecta.

160 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
A könyv a következő fejezeteket tartalmazza: I.: De Muhammedismo. II.: De Saracenismo. III.: De Chaldaismo. IV.: De statu Christianorum & Judaeorum tempore orti & nati. V.: De Variis, inter ipsos muhammedanos, circa religiois dogmata & administrationem. VI.: Accessit ex exe genealogiae Muhammedis plenior illustratio Taarich Bene Adam".

Ez a rendkívül érdekes mű a zsidóságról, az iszlámról és Mohamedről az első, és lényegesen ritkább kiadás, mint a kilenc évvel későbbi második bővített editio. Szerzője Johann Heinrich Hottinger (1620-1667) svájci filológus, teológus, orientalista, a keleti nyelvészet megalapozója.
Szövege latinul és héberül íródott, megjelenéskor a legnagyobb gond az arab nyomdai betűk hiánya volt. Ezt úgy oldotta meg, hogy az arab idézeteket héberre átírta, és héber, úgynevezett „niqquds” betűket használt az arab helyettesítésére.
A szerző főműve az iszlám történelmének egyik legfontosabb 18. századi forrása, úttörő beszámoló az iszlám történetéről és alapvető tételeiről, amelyek szinte teljes egészében hiteles iszlám forrásokra támaszkodtak. Tartalmaz egy kiterjedt fejezetet a próféta nemzetségéről, a főbb doktrínákról és az iszlám vallási kontextusáról. Hottinger bemutatja az iszlám történelmével és vallásával kapcsolatos, akkoriban rendelkezésre álló összes ismeretanyagot.
Címlapja sajnos hiányzik, levelei néhol kissé barnafoltosak, azonban összességében szép, ép példány. Korabeli puha, négy szalagra fűzött pergamenkötésben, varrott oromszegővel. A pergamen az évszázadok során megbarnult, foltok jelentek meg rajta, „patinásodott”.
állapot:
kategória: Régiség > Latin >
kategória: Könyv > Vallás > Keleti vallások >
kategória: Könyv > Vallás > Judaika >
kategória: Régiség >
kiadó: Tiguri (Zürich), 1651. Typis Joh. Jacobi Bodmeri
cikkszám / ISBN: 0050515
kötés: egyéb (lásd a leírásban)
oldalszám: [14]+373+[22] p.
könyv nyelve: latin
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár