kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Luther Márton [Luther, Martin] : Felelősség az egyházért

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Luther válogatott művei 2.

A Felelősség az egyházért című kötetbe azok a Luther-művek kerültek, amelyeket a szakirodalom hagyományosan főiratoknak (Hauptschriften) vagy reformiratoknak szokott nevezni. Még a Masznyik-féle kiadás is azonosult ezzel a felfogással, és valóban kiemelt helyre sorolta köteteiben ezt a polemikus anyagot Egyházreformáló iratok cím alatt.
Kiadásunk ezt a kategóriát már nem értékítéletként, hanem tartalmi csoportosításként fogja fel. Az itt közölt tizenöt mű közös témái a pápai és az egyházi hatalom, illetve az ezekhez tapadó visszaélések, az igaz és a hamis egyház, valamint a szentségek.
A második kötet anyagának több mint a fele volt már eddig is hozzáférhető magyar fordításban, akadnak közöttük immár negyedik kiadásban megjelenő sikerdarabok, de ugyanígy első kiadású, hiánypótló, régóta nélkülözött és sürgetett fordítások is. Igyekeztünk kötetünk tartalmának teljes magyar nyelvű hatástörténetét feltérképezni, minden korábbi, akár részleges magyarítást kézbe venni, illetve az e műveket feldolgozó hazai szakirodalmat hiánytalanul feltárni. Ebből, amit lehetett, felhasználtunk, az észrevett félrefordításokat kiküszöböltük, a hiányokat pótoltuk. Összesítve állítható, hogy egyetlenegy felhasznált fordítás sem került be változatlanul – és itt nem csupán elavult nyelvi fordulatok felfrissítésére vagy elkerülhetetlen szerkesztői beavatkozásokra kell gondolni, hanem tartalmi kiegészítésekre és tárgyi javításokra is.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kiadó: Luther, 2017
cikkszám / ISBN: 9789633801093
kötés: kötve/egészvászon
oldalszám: 798
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár