kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Vincze Tibor : Fegyvernélküli önvédelem - Csak fegyveres erők számára

  • leírás
  • további adatok
Az önvédelem a rendőrség karhatalmi kiképzésének egyik, igen fontos része. Azokat a fogásokat tartalmazza, amelyek fegyveres, vagy fegyvernélküli összecsapásban, - kézitusában alkalmazhatók.
Ez a könyv az önvédelmi fogások közül azokkal foglalkozik, amelyeknek elsajátítása a rendőrt szolgálat ellátása érdekében a legfontosabb. Az önvédelmi fogások alapos ismerete két szempontból fontos. Egyrészt azért, mert alkalmassá teszi az intézkedő rendőrt arra, hogy szolgálati fellépése során szükség esetén mint kényszerítő eszközöket alkalmazza ezeket a fogásokat, másrészt azért, mert ezeknek a fogásoknak elsajátítása után csökkenni fog a fegyverhasználatok száma, mivel a rendőr számtalan módját tanulja meg annak, hogy akár készülőt akár már megkezdett támadást hogyan akadályozzon meg vagy hárítson el. Ezeknek a fogásoknak segítségével lehetővé válik - természetesen akkor, ha azok alkalmazását szívós és kitartó gyakorlás előzte meg - felfegyverzett egyéneknek fegyverhasználat nélküli lefegyverzése és elfogása. (Kés-, bot- fejsze- stb. támadások esetén.)
Minden bajtársnak feladata, hogy e fogások legtökéletesebb elsajátítására törekedjék. Ezzel növelt rendőrt szaktudását, s eredményes szolgálati tevékenységével becsületesen szolgálja a dolgozó népet.
állapot:
kategória: Könyv > Sport > Harcművészetek >
kategória: Szocreál >
kiadó: Belügyminisztérium, 1951. Bp., (Vörös Csillag ny.),
cikkszám / ISBN: 0057457
kötés: fűzve
oldalszám: 260 p.
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár