kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Malamud, Bernard : Dubin megannyi élete

1 200 Ft
  • leírás
  • további adatok
William B. Dubin mesterségére nézve életrajzi regények szerzője, New York közelében él egy Center Campobello nevű falu-városka szélén, saját kertjében-házában, feleségével Kittyvel, kettesben mióta a gyerekek kirepültek. Dubin élete szinte óraműre jár: a séta ideje, útja éppúgy ki van mérve benne, mint a napi írásadag vagy a társadalmi összejövetelek. Ebbe az életbe tör be a kiszámíthatalan valóság Fanny Bick alakjában, s az életrajzíró aki egyre inkább már csak mások életének megírásában élte ki a maga ki nem élt életét, most szembekerül saját vágyaival, impulzusaival - nem véletlenül ugyanakkor, amikor nekivág élete nagy vállalkozásának D.H.Lawrence élete megírásának.
Elsősorban a házasélet anatómiája ez a regény, a házasság kiürüléséé, az érzelmi kapcsolatok meglazulásáé, de ugyanolyan erővel az új kapcsolatok létrejöveteléé is, az új tartalommal való feltöltődésé.
A regény címe, Dubin megannyi élete utal a hivatásos életrajzíró által írott és írni akart életekre, valamint a sajátjára - sajátjaira: arra, amit megélt, s arra is amit a fantáziájában játszódik le, amire vágyakozik.
állapot:
kategória: Könyv > Szépirodalom > Próza >
kiadó: Európa, 1991
cikkszám / ISBN: 0008271
kötés: kötve/egészvászon (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 545
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár