kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Rudas János : Delfi örökösei - Önismereti csoportok - elmélet, módszer, gyakorlatok

2 400 Ft
  • leírás
  • további adatok
A Delfi örökösei hatodik kiadását tartja kezében az olvasó (ez lényegében azonos a két évvel ezelőtti ötödik, átdolgozott kiadással). Tizenhárom évvel ezelőtt jelent meg először, s azóta négy újabb kiadás és több utánnyomás látott napvilágot. Pszichológusok, pszichiáterek, pedagógusok, szociális munkások és mentálhigiénés szakemberek, valamint a gazdasági életben, a közigazgatási és a civil szervezetekben működő trénerek vagy éppen a csoportvezetés és a csoportdinamika iránt érdeklődők többezres, ha nem tízezres serege tanult ebből a könyvből. Az elmúlt másfél évtized egyre több olvasót nevelt ki: újabb és újabb korosztályok kezdték meg aktív életüket, vettek részt önismereti jellegű csoportokban és készségfejlesztő tréningeken, vagy tanultak csoportvezetést. Ez indította a szerzőt két éve a könyv átdolgozására és kibővítésére, a kiadót idén a hatodik kiadás megjelentetésére.

Az olvasónak nem tudományos monográfiával van dolga, hanem szakemberek, képzésben részt vevők, művelt érdeklődők és rokon szakmabeliek számára írt összefoglaló kézikönyvvel. A könyv szerkezetét is praktikus szempontok határozzák meg: az első rész az elvek, módszerek, eszközök, szemléletek, irányzatok és kutatási eredmények „emészthető" leírása, míg a könyv második felében 72 gyakorlat és játék részletes, praktikusan felhasználható ismertetése szerepel.

Rudas János pszichológus, szociálpszichológus és csoportterapeuta, a hazai önismereti, személyiség- és készségfejlesztő csoportok vezetésének, a tréneri munkának kiemelkedő képviselője. A könyv ma is hézagpótló munka, rendkívüli gyakorlati hasznú kézikönyv. A szerző óriási csoport-pszichoterápiás szaktudására és több mint két évtizedes csoportvezetői tapasztalatára építve kimerítő információval látja el a jelenlegi vagy a majdani csoportvezetőket, trénereket és mindazokat, akik csoportban, csoporttal élnek és dolgoznak. Mindenkinek szól tehát a Delfi örökösei, akiket legalább főbb vonásaiban érdekelhet a csoport és a csoportvezetés problematikája
állapot:
kategória: Könyv > Szociálpszichológia >
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Dico-Új Mandátum, 2004
cikkszám / ISBN: 9799639494489
kötés: fűzve
oldalszám: 298
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár