kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Barnes, Gill Gorell : Család, terápia és gondozás

1 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Alapvető ismeretek a családokról és a családterápiáról
Sorozat: Családterápiás olvasókönyv II.

Ez a munka a British Association of Social Workers által indított sorozatban jelent meg. A sorozat könyvei a megfelelő elméleti keretbe helyezett közvetlen gyakorlati munka szempontjait, a gyakorlatban nyújtott segítséget tartják szem előtt.
A szerző az Institute of Family Therapy (London) egyik vezetője, rendkívül elismert családterapeuta és kutató, maga az intézmény pedig egyike Nagy-Britannia igen színvonalas családterápiás centrumainak, ahol a gyakorlat mellett kiterjedt oktatási, továbbképzési tevékenység folyik.
A könyv szerkezete, fejezetei sora a családokkal humán segítői kapcsolatba kerülő szakemberek alapvető tájékoztatását szolgálja. Rendkívüli hitelességet áraszt, az olvasó érzése az, hogy a leírtakat nemcsak a család rendszerelméletére vonatkozó, immár több évtizedes kutatások eredményei, valamint a Nagy-Britanniában folyó intenzív családterápiás gyakorlat alapozza meg, hanem az a szemlélet, amely a családot tekinti a jóléti társadalmi szolgáltatások fő célpontjának. Lassan Magyarországon is elérkezünk oda, hogy ezen területek szákemberei - egészségügyiek, oktatásban és közművelődésben dolgozók, humán szolgáltatást végzők etc. - felismerik: nem mellőzhetik a családról felhalmozott tudásanyag legalábbis érintőjeges figyelembe vételét. Különösen fontos ez ma, amikor az alakuló mentálhigiénés szolgálatok munkásai és az önkormányzati tisztviselők gyakran kerülnek orientációs vákuumba afelől, hogy konkrét ügyekben vagy elvileg már kellene tegyenek.
Ahogyan a kutatásban rendszerint a normálistól különböző állapot képezi ismereteink fő forrását* a családteória is sokat, köszönhet a "súlyosan beteg" családok tanulmányozásának. Ebben a könyvben is hangsúlyos ez a téma, és ezért talán G. Gorell Barnes munkájának ismerete segíthet abban, hogy a családok önkéntes jelentkezésére szocializált magyar családterapeuták hatékonyabban segíthessenek a társadalom mélyrétegeiben küszködőknek.
A kötetben több helyen ceruzás aláhúzásokkal.
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: (Animula), 1991
cikkszám / ISBN: 0059519
kötés: fűzve
oldalszám: 144
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár