kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Lipták Gábor - Zákonyi Ferenc- Huba László : Balaton - Útikönyvek

2 400 Ft
  • leírás
  • további adatok
2. átdolgozott kiadás.

Sorozat: Útikönyvek.

Fekete-fehér és színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva.

"Évente több mint egymillió üdülő fordul meg a Balaton partjain. Ez a szám évről évre hatalmas ütemben növekszik. Itt az ideje tehát, hogy összefoglaló útikönyvet bocsássunk közre, amely pontos tájékozódást nyújt a nyaralóknak s az alkalmi, egy-két napos kirándulóknak a Magyar Tenger minden tudnivalójáról.
Könyvünk első része általános áttekintést ad a Balaton geológiai kialakulásáról, földrajzi viszonyairól, növényi és állati élővilágáról, a táj történelméről, kulturális életének fejlődéséről s a nyaralással kapcsolatos adminisztratív tudnivalókról. A második, terjedelmében sokkal nagyobb rész a Balaton fürdőhelyein utaztatja végig az olvasót, leírást adva az északi és a déli part minden helységéről, ezek látnivalóiról, nevezetességeiről, kirándulási lehetőségeiről, üdülőéletéről. Az ismertetést az egyes helységekre vonatkozó gyakorlati adatok, címek egészítik ki.
A könyv végén jól kezelhető tárgymutatót közlünk, amely megkönnyíti a legkülönbözőbb szempontú visszakereséseket, a részlettémák, adatok fellelését."

állapot:
kategória: Könyv > Földrajz > Útikönyv, Turistatérkép >
kategória: Könyv > Természettudomány > Halászat, horgászat >
kiadó: Panoráma, 1963
cikkszám / ISBN: 0026799
kötés: kötve/egészvászon
oldalszám: 349 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár