kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Nagy Ferenc Károlyné - Toókos János : Bakonybélszín

2 900 Ft
  • leírás
  • további adatok
A Bakonybélszín című könyv a Szent Mauríciusz Monostor és az Ab Ovo Kiadó közös kiadásában jelent meg.
Miközben Európában a közelmúltban is sorra jelentek meg olyan szakácskönyvek, amelyek egy vagy több francia, olasz, német szerzetesrend receptjeivel, étkezési szokásaival ismertetik meg az olvasót, magyarul ilyen még nemigen született. Illetve egy mégis: az 1680-1690-es évek fordulóján a csíksomlyói ferenceseké, de azt Misztótfalusi Kis Miklós a nyomtatott kiadásban már nem a "becsülletes egyházi rendek", hanem a "becsülletes közrendek" figyelmébe ajánlotta, így ért meg a 19. század elejéig tizennyolc kiadást - verhetetlenül népszerűnek bizonyult.
Reméljük, ez a kis könyv és készülő folytatása is az lesz. Hiszen a nyugati kereszténység legrégebbi szerzetesrendje, a bencések kis híján 1500 éves hagyományokra támaszkodva élik az életüket, imádkoznak, dolgoznak - és főznek. Volt idő kitalálni, hogyan kell.
De nem, kedves olvasó, ne keress itt középkori ínyencségeket. Azoknak az ételeknek a receptjeit kapod kézbe, amelyeket a monostorban ma főz Borika és János testvér. Ha jeles alkalmakon tálalják is őket, olyan egyszerűek, hogy bárki nyugodtan próbálkozhat az elkészítésükkel. Az ünnepek fényét itt nem a drága hozzávalók, hanem az ételre adott áldás, Isten adományainak hálás megbecsülése és a belőlük közösségben részesülők egymás iránti szeretete adja.

Legyen része ebből mindenkinek.
Saly Noémi
állapot:
kategória: Könyv > Gasztronómia >
kategória: Könyv > Gasztronómia > Szakácskönyv >
kiadó: Szent Mauríciusz Monostor - Ab Ovo, 2022
cikkszám / ISBN: 9786155640605
kötés: fűzve
oldalszám: 190
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár