kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Fehér Krisztina : Babák a hangok világában

1 800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Test és lélek

A ​könyv izgalmas utazásra hív a hangok világába, ráadásul nem akármilyen társaságban! A túra vezetői a téma legifjabb szakértői, a babák. Ők valami olyanra képesek,ami nemcsak a szülőket, de a kutatókat is bámulatba ejti:játszi könnyedséggel sajátítják el az anyanyelvüket. Vajon hogyan csinálhatják? A szerző a gyereknyelvi kutatásoknak egy speciális szeletét mutatja be, azt a szűkebb területet,amely a csecsemők hang- és hangsorészlelésével foglalkozik.Az olvasó a nyelvelsajátítás első egy évét ismerheti meg, azt a kalandot, amit a csecsemők a hangok változó és változatos világában élnek át. Mindezt „forró nyomon”,de mégsem feltétlenül szigorú időrendben haladva.
A könyvnek főszereplői, de nem kizárólagos szereplői a babák. A felmerülő kérdésekre több esetben úgy kapunk választ, hogy óvodákba, iskolákba is ellátogatunk, vagy éppen a magyar nyelvterület különböző tájain barangolunk,és a nyelvjárásokkal ismerkedünk.
A túra végére mindenki felfedezheti azt, amit a csecsemők már tudnak: az emberi nyelv változása és változatossága sokkal lenyűgözőbb annál, mint amilyennek az iskolai nyelvtanórák merev szabályai mutatták.
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia > Gyermekpszichológia >
kategória: Könyv > Nyelvészet >
kiadó: Typotex, 2017
cikkszám / ISBN: 9789632799339
kötés: fűzve
oldalszám: 218
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár