kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Valois, Karlo Z. : Az üzleti világról a tradíció fényében

2 600 Ft
  • leírás
  • további adatok
"Jelen mű megrendítően nagy vállalás. A szerző arra tesz kísérletet, hogy a XIX. század óta magát kapitalizmusnak nevező létszerveződési mód hétköznapi lejátszástechnikai felszínének mindenki számára megragadható üzleti jelenségei mögött meghúzódó, mindenki elől rejtett dimenzióit próbálja feltárni. Teszi mindezt úgy, hogy mindenkinek világossá váljon, ebből a csapdából nemigen lesz - könnyű, gyors és olcsó - szabadulás.
Mert ahogy Lao-ce mondja a Tao te king-ben, jót cselekedni mindig nagyon nehéz és fáradságos, míg rosszat cselekedni mindig könnyű és szórakoztató. Csoda-e - teszi fel a kérdést -, hogy sokkal többször választjuk a rosszat a jó helyett?"
Bogár László

Miért érzik sokan úgy, hogy a nagyvállalatok valójában gépek, és a dolgozók jól mérhető és könnyen cserélhető fogaskerekek benne? Mi adja a vállalati hierarchia alapját: a mennyiségi mutatók, a korlátlan növekedés vagy az emberi kvalitások?
Miért számítanak a világosan gondolkodó, szabad emberek az eltömegesedéshez vezető biznisz ellenségeinek?

Karlo Z. Valois ezeknek a problémáknak a gyökerét tárja fel, miközben megoldásukra az organikus közösségek formálódásához és fenntartásához elengedhetetlen személyes gyakorlatokat is javasol.
állapot:
kategória: Könyv > Társadalomtudomány >
kategória: Könyv > Közgazdaság >
kategória: Könyv > Esszé, tanulmány >
kiadó: Szenzár, (2022)
cikkszám / ISBN: 9789634798705
kötés: fűzve
oldalszám: 311, [1]
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár