kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Földes Éva : Az úszás mesterei

1 600 Ft
  • leírás
  • további adatok
Szepes Béla rajzaival

"Micsoda élvezet biztos, gyors csapásokkal szelni az uszoda, a folyó vagy a tó vizét! Aki már egyszer megpróbálta, annak nem kell sokat beszélnünk arról, hogy milyen gyönyörűség az úszás. De nemcsak élvezetes sport, hanem a leghasznosabb testgyakorlatok egyike. A rendszeres úszástól testünk arányosan erősödik, fejlődik a tüdő, tágul a mellkas, a tiszta levegő és a napfény erősíti idegeinket, vidámmá, jókedvűvé varázsol bennünket.
Ha csak ennyi haszna volna az úszásnak, már ez is elég volna. De előfordulhat, hogy véletlenül mély vízbe kerülünk. Akkor aztán az életünket mentjük meg, ha úszni tudunk.
A történelem sok példával szolgál arra, hogy milyen nagy hőstettekre voltak képesek, akik nem ijedtek meg a víztől. Hazájukat mentették meg az ellenségtől, vagy emberek százait a pusztulástól. A rómaiak Horatius Coclesétől a Nagy Honvédő Háború Leonyid Meskovjáig, a hősök egész sora bizonyítja, milyen nagy az úszás honvédelmi szerepe. Azok pedig, akik a nagy nemzetközi versenyeken érnek el kiváló eredményeket, hazájuknak, népüknek szereznek hírt és dicsőséget. Kik voltak azok, akiknek úszni tudása nagy hősiességgel párosult? Hogyan győztek le kiváló úszók a La Maraclae-csatornánál is nagyobb távolságokat és vajon minden korban egyformán divatos volt-e az úszás? ... Erre ad feleletet ez a kis könyv."

A címlapon és a 3. lapon tulajdonosi névbélyegzéssel.
A hátsó borító tintafoltos.
állapot:
kategória: Könyv > Sport >
kategória: Könyv > Ifjúsági- és gyermekirodalom >
kiadó: Ifjúsági Könyvkiadó, 1954
cikkszám / ISBN: 0057241
kötés: fűzve
oldalszám: 80
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár