kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Sepúlveda, Luis : Az öreg, aki szerelmes regényeket olvasott

1 600 Ft
  • leírás
  • további adatok
Luis Sepúlveda 1949-ben született Chilében. Bejárta földkerekség és az utópiák minden táját, majd 1980-ben Németországban telepedett meg.
Az öreg aki szerelmes regényeket olvasott angol és francia fordításának megjelenése óta világszerte a legnépszerűbb "latinok" közé tartozik, aki ugyanazzal a természetes örömmel ír, ahogy lélegzik, eszik, iszik, játszik, szeret.

Az öreg Antonio josé Bolívar Pronao évi két ünnepnapot tart nyilván: amikor a félévenkénti hajójárattal megérkezik fogorvos barátja, s meghozza neki egy finom lelkű nagyvárosi örömlánytól a kiolvasott szerelmes regényeket. Az öreg ugyanis az Amazonas-síkságon, egy El Idilio nevű kis településen él az őserdő mélyén. Fiatal korában költözött oda, s telepedett meg a shuar indiánok között. Az évtizedek során megtanult tőlük minden megtanulhatót az erdőről és lakóiról: állatokról, bennszülöttekről és betolakodókról.
A shuarok egy napon egy szőke férfi holttestét találják a folyóparton. Egy felbőszült nagymacska tépte szét, hogy értelmetlenül elpusztított kölykeiért bosszút álljon. S bosszúszomja a vértől nemhogy csillapulna, újabb és újabb áldozatokat kíván. Az öreg vadász az állat keresésére indul...
állapot:
kategória: Könyv > Szépirodalom > Próza >
kiadó: Európa, 2011
cikkszám / ISBN: 9789630792745
kötés: fűzve
oldalszám: 135
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár