kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Berentés Éva : Az érett személyiség

2 200 Ft
  • leírás
  • további adatok
Az emberi siker, a hatékonyság és a boldogság személyiségháttere

A kötetben leírt érett személyiségmodell megalkotása a pszichológia egy régi nagy adósságát törleszti. Hosszú idő után most jelenik meg először egy olyan optimális érett személyiségmodell, amely tudományosan megalapozott rendszerbe foglalja az eredményes társadalmialkalmazkodáshoz, az emberi sikerhez, és a boldogsághoz szükséges tulajdonságokat. Jól érthetően, olvasmányosan és a gyakorlatban is jól alkalmazhatóan ötvözi a pszichológia klasszikus hagyományait a legújabb neurobiológiai és nevelés-lélektani tényeket, valamint a szerző több évtizedes egyetemi, pszichoterápiás és vezetőképzési tapasztalatait.

A bemutatott érett személyiségmodell amellett, hogy bármely társadalmi környezetben hatékonyan segíti a minősítés nélküli önmegismerést, egy olyan szellemiséget is kifejez, amely hozzájárul a demokratikus gondolkodásmód, a felelősségteljes életvezetés széleskörű elterjesztéséhez. Napjainkban, amikor a társadalmi gondoskodás mértéke minimálisra csökkent, és a munkavállaló személyisége egyre fontosabbá vált, a hiányzó önismeret pedig fokozott kockázatot jelent, ez különösen fontos. A szerző amellett érvel, hogy érettnek lenni jó, sokszínű, biztonságos és izgalmas emberi állapot, de mégsem a minden szempontból érett személyiség elérését tekinti célnak, mert az egy irreális vállalás, hanem magát az éretté válás folyamatát, a reális önismeret sok szempontú gazdagítását hangsúlyozza. Az érett személyiség modell ehhez ad olyan tudományosan megalapozott viszonyítási alapot, amely egyben az emberi érettséghez vezető utat is kijelöli.

Mivel minden érett személyiségre jellemző tulajdonság eredményesen fejleszthető, ajánljuk ezt a könyvet minden olyan önmaga iránt érdeklődő, fejlődni vágyó embernek, aki a saját életét szeretné boldogabbá tenni, szülőként, nevelőként pedig segíteni a gyermekek éretté válását...
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Pro Personal, 2012
cikkszám / ISBN: 9789630849814
kötés: fűzve
oldalszám: 219
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár