kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Novotny Tihamér : Aknay János

3 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Aknay János festőművész (1949 - ), alapító tagja s egyik meghatározó egyénisége a szentendrei Vajda Lajos Stúdiónak. Művészete szervesen illeszkedik a Vajda L., Korniss D., Bálint E., Barcsay J., Deim P. nevével fémjelzett “szentendrei iskola” konstruktív, ill. konstruktív-szürrealista vonulatához. Visszatérő motívumai – ház, angyal, bábu, kereszt, ablak – egyrészt a szentendrei architektúra elemeiből, másrészt a város progresszív művészeti hagyományaiból táplálkoznak. Több jelentős korszaka után valódi szuverenitását a régi magyar vagy székely rovásjelek emblematikusan konstruktív, majd szürreálisan ikonikus, végül expresszíven alanyi alkalmazásával érte el.

A Hungart Egyesület könyvsorozata immár 35 kötetesre bővült. Mikor 2007-ben útjára indítottuk azt a hiánypótló sorozatot magunk sem gondoltuk, hogy az évek során a vizuális szakma egyik lényeges és meghatározó kiskönyvtárává válik.
Célunk továbbra is a kortárs vizuális művészetek helyzetbe hozása a hazai és nemzetközi művészeti szcénában és a műtárgykereskedelemben is.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Képzőművészet >
kiadó: HUNGART, 2016
cikkszám / ISBN: 9786158054508
kötés: kötve/papír
oldalszám: 134 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár