kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Lowe, Keith : A történelem foglyai - Mit árulnak el rólunk és történelmünkről a II. világháborús emlékművek?

  • leírás
  • további adatok
Az örökkévalóság iránti vágyakozásunk részeként szinte az ismert történelem hajnala óta emlékművekkel próbáljuk megőrizni a fontos események nyomát. Mit mondanak ezek a monumentális alkotások a kortársak elmúlása után, hogyan formálja jelentésüket a történelem változása?

Keith Lowe, a második világháború nemzetközi szinten elismert szakértője a szobordöntögetések korában járta be szinte az egész világot, hogy felkeresse a világháború emlékezetét őrző legjelentősebb monumentumokat, köztük A német megszállás áldozatainak emlékművét Budapesten. Az alkotások változatos történeteket mesélnek el az amerikai tengerészgyalogosok diadalától kezdve a hirosimai atombomba-támadás szörnyűségéig, a hősies szovjet honvédő háborútól kezdve az aljas katyńi vérengzésig, a felszabadulás diadalától kezdve az ezt a diadalt már nem megélő rabok millióinak felfoghatatlan tragédiájáig.

Győztesek és vesztesek, túlélők és áldozatok. Keith Lowe hiánypótló könyve bemutatja az emlékművek által megragadni kívánt történeteket és ezek változásait, és rávilágít, hogyan vet fogságba minket a történelem, és hogyan formálja identitásunkat általunk nem várt módokon.
állapot:
kategória: Könyv > Történelem > XX. század, politika >
kategória: Könyv > Művészet > Képzőművészet >
kategória: Könyv > Militária, kitüntetés >
kiadó: Alexandra, (2022)
cikkszám / ISBN: 9789635823475
kötés: kötve/papír
oldalszám: 366
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár