kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Holmes, Richard : A napóleoni háborúk kora

  • leírás
  • további adatok
Színes illusztrációkkal, kihajtható melléklettel.

Napóleon korának óriása volt. Standhal szerint "a legnagyobb ember, aki Julius Ceasar óta született." 1796 és 1812 között elképesztő hadjáratokat vezetett, melyek során világra szóló győzelmeket aratott: a piramisok csatájában, Marengónál, Austerlitznél, Jénánál, Wagramnál vagy a borogyinói ütközetben. Napóleon birodalma fénykorában Portugáliától Moszkváig terjedt. Bár végül több nemzet koalíciója térdre kényszerítette az Ibériai-félszigeten, Trafalgarnál és Waterloonál, az általa uralt Európa mégis magában őrizte a későbbi együttműködés magvát, így azt mondhatjuk, hogy Napóleon a mai napig köztünk él.
A napóleoni háborúk kora több mint 40, a közelmúltban felfedezett dokumentum kivehető másolatát foglalja magában. Éljük át a történelem ezen kivételes korszakát ritka, nyomtatásban eddig még meg nem jelent térképek, levelek, naplók, jelentések, kódolt üzenetek, kiáltványok, hajónaplók és korabeli újságok böngészésével, amelyekhez eddig csak Európa múzeumaiban vagy levéltáraiban férhettünk hozzá. A könyv szerzője nagy-Britannia egyik leghíresebb és legelismertebb katonai szakértője.
A tűzvonalba kerülünk, amint olvassuk Nelson jelentését Toulon ostromáról, Hardy kapitány naplóját, amely a trafalgari ütközetről számol be, vagy Napóleon kiáltványát, melyet győztes seregéhez intézett Austerlitznél, és Wellington herceg jegyzeteit a waterlooi ütközetről.

Méret: 27 x 31 cm.

Kiadói tokban.
állapot:
kategória: Könyv > Militária, kitüntetés >
kategória: Könyv > Történelem >
kiadó: Alexandra, 2006
cikkszám / ISBN: 9789633698839
kötés: kötve/papír
oldalszám: 80 p. : ill., főként színes, részben térk. + 39 mell.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár