kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Swaab, Dick : A kreatív agy

  • leírás
  • további adatok
Dick Swaab Hollandia leghíresebb neurobiológusa. Előző könyvéből, a magyarul is olvasható Az agyunk mi vagyunkból Hollandiában 450 ezer példány kelt el, a művet tizenöt nyelvre fordították le.

Agyunk fejlődése befolyásolja a pályaválasztásunkat, munkánk, hivatásunk pedig visszahat agyunk szerkezetére és működésére is. A kreatív agy című új könyvében Dick Swaab a legújabb tudományos eredményekre támaszkodva mutatja be számos izgalmas területét az agykutatásnak. Mitől lesz minden agy más és más? A születésünkkor kapott agyunk miként határozza meg a további életünket? Mi a kreativitás és hogyan tudjuk ösztönözni azt? A könyvből választ kapunk arra is, milyen terápiás hatással bír a zene és a képzőművészet, miként lehet elodázni az Alzheimer-kór kialakulását, és hogyan dönthetők meg az idegrendszeri betegségeket máig övező tabuk. Terítékre kerül az agykutatás számos társadalmi vonatkozása is a párválasztástól a filozófián át egészen a büntetőjogig.

Dick Swaab A kreatív agy c. könyvével ismét bizonyítja, hogy kifejezetten nehéz témákról is lehetséges közérthetően, izgalmasan és érdekfeszítően írni.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány > Biológia, Kémia >
kategória: Könyv > Természettudomány >
kiadó: Libri, (2017)
cikkszám / ISBN: 9789634331681
kötés: kötve/papír
oldalszám: 543
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár