kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Nagykutasi Viktor : A konyhakert nagykönyve

3 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Növénygondozás a veteményesben Nagykutasi Viktor tanácsaival

A ​kertészkedés, a növények ápolása kint a szabadban a szabadidő eltöltésének egyik kellemes módja. Egy kis önképzéssel a magunk és családunk hasznára is fordíthatjuk a kerti munkánkat, ha veteményeskertet létesítünk.
A magyarországi talaj és időjárás alkalmas arra, hogy mindazokat a zöldségeket megtermeljük, amelyek átívelve négy évszakon egész évben ellátják a családot. Korunk nagy hibája, hogy kiment a divatból a veteményeskert, pedig közös családi program is lehet a gondozása, sikerélmény a konyhaasztalra kerülő termények fogyasztása. A Kisalföld kertészkönyvsorozatának új kötetével, A konyhakert nagykönyvével szeretné hozzásegíteni az egészséges, olcsó és finom élelmiszereket kedvelő olvasókat ahhoz, hogy önmaguk termelhessék meg a családi konyha alapanyagait.
Szeretnénk segítséget nyújtani a kertbarátoknak, hónapról hónapra haladva a feladatokban, hiszen a zöldségfélék könnyen termeszthetőek, frissen vagy feldolgozott formában fogyaszthatóak és nem utolsósorban jól tárolhatóak akár nyers vagy fagyasztott állapotban.
Az éves munkák havi bontása mellett külön fejezetekbe került a növényvédelem és a vetőmagajánló, hogy konkrét szaktanácsokkal is ellássuk a kertészkedőket.
A kétszáz oldalas, színes, sok képpel illusztrált kötet hasznos tanácsokat ad az év minden hónapjára a veteményeskerti tennivalókhoz. Külön könyvként is megállná a helyét a gyógy- és fűszernövényekről szóló vaskos fejezet.
A konyhakert nagykönyve segít a kerti szerszámok közti eligazodásban, a legjobb vetőmagok kiválasztásában is. A permetezési napló pedig ahhoz járul hozzá, hogy a növényvédelmi munkákat időben, biztonságosan, a leghatékonyabb szerekkel végezhessük.
Egy jól megtervezett veteményes a termények helyes tárolásával, tartósításával, fagyasztásával vagy befőzésével egész évben tudja biztosítani a család számára a zöldségkészletet.
Az írott és íratlan szabályokat is összegyűjtve onnan kezdjük a sikeres növénytermesztést, hogy a hazánkban található vetőmagok közül összegyűjtöttük azokat a fajtákat, amik hazai viszonylatban a legbiztosabb sikerrel termeszthetőek.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány > Mezőgazdaság >
kategória: Könyv > Természettudomány > Növénytermesztés, Állattartás >
kategória: Könyv > Gasztronómia >
kiadó: Lapcom Zrt., 2015
cikkszám / ISBN: 9789638992253
kötés: kötve/papír
oldalszám: 192
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár