kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Schumacher, Ernst F. : A kicsi szép - Tanulmányok egy emberközpontú közgazdaságtanról

1 500 Ft
  • leírás
  • további adatok
A ​hetvenes–nyolcvanas évek egyik legsikeresebb közgazdasági esszéjét tartja kezében az olvasó.
A kicsi szép alapművé, a nyugati értelemben vett alternatív, azaz ökológiai és humán személetű közgazdaságtan bibliájává vált. Szerzőjét, Schumachert közgazdászként, újságíróként és modern vállalkozóként tartottak számon, a mű páratlan sikerét követően egyenesen Keyneshez fogható gondolkodóként emlegették.
A schumacheri világszemlélet terjesztésére külön folyóriat indult; nemzetközi kutatási programok szerveződtek eszméinek továbbgondolására és gyakorlati megvalósítására. Schumacher az emberléptékűség eszméjét hirdette és ennek valóra váltásáért küzdött a modern gazdaság körülményei között. Ez egyrészt a független kisvállalkozások szorgalmazását, másrészt a nagy gazdasági szervezetek belső vállalkozási típusú átalakítását jelentette és jelenti. Nagy hangsúlyt kap nála az ökológia, a természeti erőforrások megőrző hasznosítása, a gazdsági értékek mellett az egéy, humánus, etikai és esztétikai értékek felmutatása.
Jóllehet a könyv első megjelenése óta csaknem húsz év telt el, a szerző gondolatai – legalábbis a mai magyar valóság számára – nem sokat vesztetttek aktualitásukból.
állapot:
kategória: Könyv > Közgazdaság >
kiadó: Közgazdasági és Jogi Kvk., 1991
cikkszám / ISBN: 0055552
kötés: fűzve
oldalszám: 303, [1]
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár